Dengang jeg var barn kunne man købe rigtigt rugbrød overalt. Hos bageren bad man om et halvt mørkt maltet og fik en velsmagende klods på 4 pund for en daler.
I hver en større by havde man en brødfabrik som frembragte dette fantastiske bagværk.
Vel hjemme kunne man indstille sin Rådvad brødmaskine til at skære centimetertykke skiver og bagefter påføre de lækre rundtenommer et rigeligt lag af krydderfedt og drysse hele herligheden med groft salt.
En himmerigsmundfuld som gav næring til timevis af klatring i kæmpe træer, energi til æblerov og konstruktion af huler, sæbekassebiler, flitsbuer og alt sådan noget oldnordisk hurlumhej.
Det var tider.
Nu må man fandenhyleme selv bage sit rugbrød hvis man vil have noget ordentligt ædelse. Kun ganske få steder kan man finde en bager der stædigt holder fast i den ædle kunst at bage traditionelt brød.
Men pyt. Så bager jeg da bare selv. God pensionisttræning.
One Response to Dengang jeg var barn kunne man købe rigtigt rugbrød overalt.